Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Back To Top

Συνάντηση Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρώπινων Δικαιωμάτων με τον Σλοβένο Επίτροπο Διοικήσεως


Μετά από πρόσκληση της Επίτροπος Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρώπινων Δικαιωμάτων-Cyprus Ombudsman της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Μαρίας Στυλιανού-Λοττίδη, ο Σλοβένος Επίτροπος Διοικήσεως Varuh človekovih pravic Republike Slovenije κ. Peter Svetina πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Λευκωσία. Η επίσκεψή του επιβεβαιώνει τις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο θεσμών, οι οποίες, μεταξύ άλλων, είναι αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας τους στο πλαίσιο του Διεθνούς Ινστιτούτου Διαμεσολαβητών (IOI)) και της Ένωσης Διαμεσολαβητών της Μεσογείου (AOM).

Ο κ. Svetina και η κ. Λοττίδη έκαναν αναφορά σε διάφορα κοινωνικά ζητήματα, αλλά κυρίως στις ευάλωτες ομάδες της κοινωνίας που συχνά περιθωριοποιούνται και αποτείνονται στα Γραφεία τους.

Επιπλέον, τόνισαν τη σημασία της ανεξαρτησίας των Εθνικών Θεσμών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της λειτουργίας τους βάσει των Αρχών των Παρισίων.

Ο κ.Svetina στηρίζει επίσης τις προσπάθειες της Κύπρου να αποκτήσει διαπίστευση στο καθεστώς «Α» σύμφωνα με τις Αρχές των Παρισίων, οι οποίες ρυθμίζουν το καθεστώς και τη λειτουργία των Εθνικών Αρχών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.