Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Back To Top

Λοττίδου: Η Πολιτεία να μεριμνήσει για ανθρώπινα δικαιώματα (Offsite)


Λοττίδου: Η Πολιτεία να μεριμνήσει για ανθρώπινα δικαιώματα
Offsite
10 Δεκεμβρίου 2021


Λοττίδη: Ο θεσμός του Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκλεισε φέτος 30 χρόνια

Άνθρωποι απολήγουν θύματα διακρίσεων ένεκα των επιλογών τους και αναφύεται, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, η ανάγκη όπως η Πολιτεία εγκύψει για τη διαφύλαξη και προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των πολιτών, χωρίς διακρίσεις, αναφέρει η Επίτροπος Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων, Μαρία Στυλιανού-Λοττίδη, ως Ανεξάρτητη Αρχή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σε αυτεπάγγελτη τοποθέτησή της, η κα. Λοττίδη σημειώνει πως "ο θεσμός του Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκλεισε φέτος 30 χρόνια: 30 χρόνια μια διαδρομής που ξεκίνησε για την προστασία του διοικούμενου και του πολίτη και έφτασε να αποτελεί το ανάχωμα σε κάθε παραβίαση ανθρώπινου δικαιώματος, σε κάθε διάκριση, σε κάθε ταπεινωτική και εξευτελιστική μεταχείριση.

Μια διαδρομή που βρίσκει τον Θεσμό να μην στέκεται μακριά σου αλλά δίπλα σου, Να είναι η φωνή σου!", προστίθεται.

"Προς την κατεύθυνση αυτή και ενόψει της συνέχισης των ενημερωτικών εκστρατειών που διοργανώνει το Γραφείο μας κατά το τρέχον έτος ενόψει των 30χρονων του, επιλέξαμε όπως η πορεία που έχει μέχρι και σήμερα διεξέλθει ο θεσμός του Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μέσα από το σύνολο των αρμοδιοτήτων του, αποτυπωθεί σε βίντεο/σποτ υπενθυμίζοντας την ανάγκη προστασίας και διαφύλαξης όλων ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάτω υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, ως ο θεσμός ελέγχου της τήρησης της νομιμότητας, αλλά και ως ο κατεξοχήν ανεξάρτητος φορέας προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων ανεξαιρέτως των προσώπων χωρίς καμία διάκριση", αναφέρει η κα. Λοττίδη .

Σημειώνει πως το υπό αναφορά φιλμάκι θα βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα (www.ombudsman.gov.cy) και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Γραφείου της και θα αποσταλεί στους τηλεοπτικούς σταθμούς για την εκ μέρους τους προβολή του.