Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Back To Top

Στα χέρια του γ. εισαγγελέα το πόρισμα των ανακριτών (Πολίτης)


Στα χέρια του γ. εισαγγελέα το πόρισμα των ανακριτών

ΠΡΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΧΕΙΡΙΑ TOY 14ΧΡ0Ν0Υ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

Επιδόθηκε χθες στον γενικό εισαγγελέα Γιώργο Σαββίδη το πόρισμα των δύο ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών Μόδεστου Πογιατζή και Ανδρέα Ε Ανδρέου σε σχέση με την υπόθεση αυτοχειρίας του 14χρονου Στυλιανού.

Παραλαμβάνοντας το πόρισμα ο γενικός εισαγγελέας τόνισε πως η υπόθεση αφορά μια δραματική ιστορία με τραγικό τέλος που μας συγκλόνισε όλους. Το πόρισμα θα μελετηθεί ενδελεχώς κι εκεί και όπου στοιχειοθετούνται ποινικά αδικήματα θα δοθούν οδηγίες για τα δέοντα υπογράμμισε ο γενικός εισαγγελέας.

«Η ημέρα σήμερα (σ.σ χθες) είναι αφιερωμένη στον Στυλιανό του οποίου ο θάνατος έδωσε το έναυσμα για αφύπνιση ενός συστήματος που πιάστηκε κοιμώμενο», δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Επίτροπος Διοικήσεως Μαρία Στυλιανού Λοττίδη. Κληθείσα να σχολιάσει την παράδοση στον γενικό εισαγγελέα του πορίσματος των ποινικών ανακριτών η κ Λοττίδη είπε ότι «σήμερα (σ.σ χθες) χαράζεται μια ιστορική μέρα. Προσδιορίζεται μια νέα πορεία που θέλει τα πορίσματα να μην εγκαταλείπονται σε ξεχασμένα συρτάρια αλλά εκεί και όπου χρειάζεσαι να παίρνουν τον δρόμο της δικαιοσύνης, οδό για την αποκάλυψη της κάθε αλήθειας και της απονομής πιθανών ευθυνών αλλά και της αποτροπής παρόμοιων συμπεριφορών και ενός τραγικού τέλους».

Υπενθυμίζεται ότι ο τέως γενικός εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης προχώρησε τον Ιανουάριο στον διορισμό δύο ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών ύστερα από τη μελέτη της έκθεσης της κ Λοττίδη αναφορικά με την αναζήτηση ευθυνών σε σχέση με τον θάνατο του Στυλιανού, κατά την οποία προέκυψε το συμπέρασμα ότι υπάρχει ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων.
Πολίτης
2/12/2020