Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Back To Top

Παίρνουν τον δρόμο της δικαιοσύνης οι 12 υποθέσεις για τον θάνατο του Στυλιανού (Αlphanews ΒΙΝΤΕΟ)


Παίρνουν τον δρόμο της δικαιοσύνης οι 12 υποθέσεις για τον θάνατο του Στυλιανού
Αlphanews
21 Απριλίου 2021


Ένα βήμα πριν την καταχώρηση των 12 υποθέσεων σε σχέση με τον θάνατο του Στυλιανού...

Η Νομική υπηρεσία βρίσκεται στο τελικό στάδιο της σύνταξης των κατηγορητηρίων και όπως όλα δείχνουν πριν από το Πάσχα η υπόθεση παίρνει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Από το κατηγορητήριο των υποθέσεων θα διαφανεί ποιες οδηγούνται ενώπιον Επαρχιακού Δικαστηρίου και ποιες ενώπιον Μόνιμου Κακουργιοδικείου...

Πηγή από Νομική Υπηρεσία
Αμέσως μετά την σύνταξη των κατηγορητηρίων, θα δοθούν οδηγίες να κατηγορηθούν τα 12 άτομα και οι υποθέσεις να καταχωρηθούν ενώπιον δικαστηρίου. Στο παρόν στάδιο, δεν δύναται να λεχθεί οτιδήποτε περαιτέρω.

Ατομική ευθύνη και λάθος εκτίμηση βλέπει η Επίτροπος Διοικήσεως ``πίσω`` από το θάνατο του Στυλιανού.

Μαρία Στυλιανού-Λοττίδη - Επίτροπος Διοικήσεως
"Οι διαπιστώσεις για να φτάσουμε σε ποινικές διώξεις, δεν ήταν συστημικές, αλλά ατομικές. Υπάρχει ατομική ευθύνη και όχι μόνο συλλογική."

Σύμφωνα και με το πόρισμα της Επιτρόπου το οποίο δεν θα χρησιμοποιηθεί ως μαρτυρία στο δικαστήριο, διαπιστώθηκε ότι δεν πρόκειται για θέμα έλλειψης προσωπικού στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Μαρία Στυλιανού-Λοττίδη - Επίτροπος Διοικήσεως
"Υπήρχαν αυτά, τα πρωτόκολλα, οι οδηγίες από προϊστάμενους. Δυστυχώς υπήρχε και θα συνεχίσει να υπάρχει ο ανθρώπινος υποκειμενικός παράγοντας στην εκτίμηση του κινδύνου. Αυτό εξέλειπε στη συγκεκριμένη περίπτωση και όχι η έλλειψη προσωπικού."

Πολύ σημαντική χαρακτήρισε η Επίτροπος Διοικήσεως την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα για άσκηση ποινικών διώξεων κατά δώδεκα συνολικά προσώπων, μια απόφαση που όπως η ίδια ανέφερε καταδεικνύει την αποφασιστικότητα για κάθαρση.