Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Back To Top

ΔΗΠΑ: Χαιρετίζει την αναβάθμιση του θεσμού του Επιτρόπου Διοικήσεως (Η Καθημερινή)


ΔΗΠΑ: Χαιρετίζει την αναβάθμιση του θεσμού του Επιτρόπου Διοικήσεως
19 Οκτωβρίου 2022
Η Καθημερινή
"Απευθύνουμε συγχαρητήρια προς την Επίτροπο, τους συνεργάτες της και όλη την Υπηρεσία", ανέφερε η Άννα Κυπριανού


Η ΔΗΠΑ-Συνεργασία χαιρετίζει, με ιδιαίτερη ικανοποίηση, την αναβάθμιση του Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ως Εθνική Αρχή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, επιδίδοντάς του μάλιστα καθεστώς (status) Α, για πρώτη φορά, αναφέρει σε γραπτή της δήλωση η Επικεφαλής Θεματικής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ισότητας των Φύλων Άννα Κυπριανού.

Αυτούσια η ανακοίνωση 

Η ΔΗΠΑ-Συνεργασία χαιρετίζει, με ιδιαίτερη ικανοποίηση, την αναβάθμιση του Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ως Εθνική Αρχή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, επιδίδοντάς του μάλιστα καθεστώς (status) Α, για πρώτη φορά.

Αυτή η ιδιαίτερα θετική εξέλιξη ενδυναμώνει τη θέση της Επιτρόπου και της Υπηρεσίας και αυξάνει της υποχρεώσεις της Πολιτείας προς τη λειτουργία αυτή. Ενώνουμε τη φωνή μας με όσους ζητούν την οικονομική ενίσχυση των δράσεων, καθώς και τη διασφάλιση της λειτουργίας και τη συνέχιση της συνεργασίας του θεσμού με οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Απευθύνουμε συγχαρητήρια προς την Επίτροπο, τους συνεργάτες της και όλη την Υπηρεσία και ευχόμαστε να καταφέρουμε ως χώρα να πετύχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων και νόμιμα διαμενόντων στη χώρα μας.