Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Back To Top

ΤΕΠΑΚ: Οι συστάσεις της Επ. Διοικήσεως για τη διεξαγωγή των μαθημάτων (Η Καθημερινή)


ΤΕΠΑΚ: Οι συστάσεις της Επ. Διοικήσεως για τη διεξαγωγή των μαθημάτων


Η Καθημερινή

26 Ιανουαρίου 2022

Γνωστοποιήθηκε σύσταση της Επ. Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπό την αρμοδιότητα της ως Φορέα Ισότητας και Καταπολέμησης των Διακρίσεων αναφορικά με το πρωτόκολλο του ΤΕΠΑΚ για τον τρόπο διεξαγωγής των μαθημάτων κατά το εαρινό εξάμηνο του έτους 2021.

Η Επίτροπος Διοικήσεως κυρία Μαρία Λοττίδη υπέβαλε σήμερα (Τετάρτη 26 Ιανουαρίου) την χθεσινή σύσταση αναφορικά με το πρωτόκολλο των μαθημάτων, κάτι που ήταν αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων -που έλαβαν χώρα στις 18 του ίδιου μήνα- μεταξύ της Επ. Διοικήσεως, εκπροσώπων των φοιτητών, εκπροσώπων του ΤΕΠΑΚ αλλά και του Πρύτανη.

Μέσα από τη συζήτηση διαφάνηκε από κοινού η ανάγκη για απρόσκοπτη και δια ζώσης συμμετοχή στην παράδοση των μαθημάτων που γίνονται στα εργαστήρια και των ανεμβολίαστων φοιτητών σύμφωνα με την αναθεώρηση του Πρωτοκόλλου που πραγματοποιήθηκε μετά την υποβολή της έκθεσης από την κυρία Λοττίδη. Σημειώθηκε επίσης η ανάγκη αναβάθμισης της ποιότητας της διαδικτυακής διδασκαλίας ανάλογα μα τη φύση και τις ανάγκες των μαθημάτων, ενώ σαν τρίτος πυλώνας ορίστηκε η ανάθεση σε αρμόδιο πρόσωπο της αρμοδιότητας ελέγχου της πίστης εφαρμογής και ορθής τήρησης από τους καθηγητές, των δεσμεύσεων για δια ζώσης παρουσία στα εργαστήρια και ποιοτική παροχή διαδικτυακής εκπαίδευσης, μέχρι την περεταίρω αναθεώρηση και προσαρμογή της προς όφελος των ανεμβολίαστων φοιτητών με βάση την διαμόρφωση των επιδημιολογικών δεδομένων τα οποία θα προκύπτουν στην πορεία του χρόνου.

Η Επίτροπος, υπό την αρμοδιότητα της ως Φορέας Ισότητας και Καταπολέμησης των Διακρίσεων, συνέστησε στο ΤΕΠΑΚ την πιστή τήρηση και εφαρμογή των προαναφερθέντων και η υλοποίηση της σύσταση της θα παρακολουθείται, ως ορίζεται στο άρθρο 27 του Ν.42(I)/2004.

Η υπό αναφορά σύσταση της Επιτρόπου, καθώς και η σχετική της έκθεση, κοινοποιήθηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο, τον Υπουργό Υγείας, καθώς και στο Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, ως ο Νομικό Σύμβουλος του Υπουργικού Συμβουλίου και των Υπουργών.