Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Back To Top

Συνάντηση με την Επιτροπή του ΟΑΣΕ για την Αξιολόγηση των Προεδρικών Εκλογών


Στις 30 Ιανουαρίου 2018, η Επίτροπος Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μαρία Στυλιανού-Λοττίδη, ο Ανώτερος Λειτουργός του Γραφείου κ. Γιώργος Π. Κρασσάς και η Λειτουργός του Γραφείου κ. Κατερίνα Καλλητσιώνη είχαν συνάντηση με την Επιτροπή του ΟΑΣΕ για την Αξιολόγηση των Προεδρικών Εκλογών, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων που άπτονται των εκλογών.

Ειδικότερα, στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρίες (ΑμεΑ) στα εκλογικά κέντρα και το προεκλογικό υλικό, έγινε εκτενής αναφορά στην εκστρατεία ενημέρωσης που έκανε το Γραφείο μας το 2016, «Εκλογικό Δικαίωμα για Όλους» και τονίστηκε ότι οι αρμόδιοι φορείς θα πρέπει επικεντρωθούν στην άρση των εμποδίων που δεν επιτρέπουν στα ΑμεΑ την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος σε ίση βάση με τους άλλους. Επίσης, έγινε αναφορά σε παράπονα για εκλογές που είχαν υποβληθεί στο παρελθόν:

Ακολούθησε συζήτηση αναφορικά με το Γραφείο μας και τις υποθέσεις με τις οποίες ασχολείται, για την παρουσία μας και τη συνεργασία μας με τη Βουλή των Αντιπροσώπων κ.ά..