Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Back To Top

Καρούσος: Η καταφυγή στον Επ.Διοικήσεως αποδεικνύει την επιτυχή λειτουργία του (Sigmalive)


Καρούσος: Η καταφυγή στον Επ.Διοικήσεως αποδεικνύει την επιτυχή λειτουργία του
Sigmalive
14 Δεκεμβρίου 2021


Η αποδοχή του Θεσμού του Επιτρόπου Διοικήσεως και η ευρεία καταφυγή σε αυτόν από πολίτες και οργανωμένα σύνολα, αποδεικνύει την επιτυχή λειτουργία του στα 30 χρόνια ύπαρξής του, ανέφερε σε χαιρετισμό στη συνέντευξη Τύπου που παρατέθηκε με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του αναμνηστικού γραμματοσήμου «30 χρόνια Επίτροπος Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος.

Ο Υπουργός Μεταφορών πρόσθεσε ότι η αποδοχή αυτή συνιστά εγγύηση για την περαιτέρω ανάδειξή του τα επόμενα χρόνια, ιδιαίτερα, στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Επισήμανε ότι αποτελεί αξίωμα πως ο αποτελεσματικός έλεγχος της Διοίκησης ενός κράτους, δικαστικός και εξωδικαστικός, προάγει τη Δημοκρατία, η οποία, χωρίς να αφίσταται των βασικών της αρχών, εξελίσσεται, εκσυγχρονίζεται και προσαρμόζεται στα δεδομένα της εποχής, λαμβάνοντας υπόψη τις επιθυμίες και τα αιτήματα των πολιτών και ταυτόχρονα διαμορφώνεται και από αυτούς μέσω της συμμετοχής τους στα κοινά και της κριτικής τους στη Διοίκηση.

Ο κ. Καρούσος είπε ακόμα ότι τα Κυπριακά Ταχυδρομεία, θέλοντας να τιμήσουν τον Θεσμό του Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το σημαντικό έργο που επιτελεί, έχουν εκδώσει αναμνηστικό γραμματόσημο και φάκελο πρώτης ημέρας κυκλοφορίας με τη συμπλήρωση των 30 χρόνων από την ίδρυση του Θεσμού.

Απευθυνόμενος στην Επίτροπο σημείωσε ότι η κυκλοφορία του αναμνηστικού γραμματοσήμου προβάλλει και αναδεικνύει το σημαντικό έργο που επιτελεί εσείς με τους συνεργάτες της στην προσπάθεια για εδραίωση του κράτους δικαίου και προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Δήλωσε επίσης βέβαιος ότι η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί με επιτυχία και στο μέλλον, έτσι ώστε οι πολίτες να νοιώθουν και να είναι περήφανοι ότι διαβιώνουν, δημιουργούν και αναπτύσσονται, υλικά και πνευματικά, σε ένα σύγχρονο και ευνομούμενο ευρωπαϊκό κράτος.