Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Back To Top

Δημητρίου για αναβάθμιση γραφείου Επ. Διοικήσεως: Είναι πολύ σημαντικό για τον τόπο μας (Η Καθημερινή)


Δημητρίου για αναβάθμιση γραφείου Επ. Διοικήσεως: Είναι πολύ σημαντικό για τον τόπο μας

19 Οκτωβρίου 2022
Η Καθημερινή«Είναι με χαρά που ακούσαμε πως η Επιτροπή των ΗΕ αναβάθμισε το γραφείο του Επιτρόπου Διοικήσεως της Κύπρου στο «Status A», ανέφερε ο βουλευτής και Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου επισημαίνοντας «Είναι η πρώτη φορά που αναβαθμιζόμαστε στον ύψιστο αυτό βαθμό. Είναι πολύ σημαντικό για τον τόπο μας, για την πατρίδα μας, και είναι αποτέλεσμα της συστηματικής δουλειάς, των νομοθετημάτων που περάσαμε προσφάτως αλλά και των αποφάσεων που έχουν υιοθετηθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο».

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Είχαμε σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών μια συνάντηση με την Επίτροπο Διοίκησης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, την κ. Μαρία Στυλιανού Λοττίδη. Μας ενημέρωσε για τις εκθέσεις του 2022 μέχρι σήμερα, μια ενδιάμεση έκθεση εξαμηνίας που έχει ετοιμάσει. Είδαμε τα τρέχοντα ζητήματα, τις αποφάσεις της Επιτρόπου και τον βαθμό εναρμόνισης ή υιοθέτησης των εκθέσεων τόσο από τη Δημόσια Υπηρεσία όσο και από άλλους φορείς.

Είναι με χαρά που ακούσαμε πως η Επιτροπή των ΗΕ αναβάθμισε το γραφείο του Επιτρόπου Διοικήσεως της Κύπρου στο «Status A». Είναι η πρώτη φορά που αναβαθμιζόμαστε στον ύψιστο αυτό βαθμό. Είναι πολύ σημαντικό για τον τόπο μας, για την πατρίδα μας, και είναι αποτέλεσμα της συστηματικής δουλειάς, των νομοθετημάτων που περάσαμε προσφάτως αλλά και των αποφάσεων που έχουν υιοθετηθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Είναι σημαντικό, στον τομέα και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ένας σημαντικότατος τομέας, να έχουμε αυτή την ευαισθησία ως τόπος, ως κράτος και αυτά τα αποτελέσματα.