Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Back To Top

Δημοσιογραφική διάσκεψη για την παρουσίαση επετειακού γραμματοσήμου


Δημοσιογραφική διάσκεψη για την παρουσίαση επετειακού γραμματοσήμου επ’ ευκαιρίας της συμπλήρωσης τριάντα χρόνων από την εισαγωγή του θεσμού του Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Κυπριακή Δημοκρατία

Στις 13 Δεκεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε δημοσιογραφική διάσκεψη κατά την οποία παρουσιάστηκε επετειακό γραμματόσημο που ετοιμάστηκε επ’ ευκαιρίας της συμπλήρωσης τριάντα χρόνων από την εισαγωγή του θεσμού του Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Κυπριακή Δημοκρατία.Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης, τόσο η Επίτροπος Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μαρία Στυλιανού Λοττίδη όσο και ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος, προέβηκαν σε σύντομη παρουσίαση του θεσμού του Επιτρόπου και της σημασίας της έκδοσης του επετειακού γραμματοσήμου.
Όπως σημείωσε η Επίτροπος, ο θεσμός του Επιτρόπου, κατά την τριαντάχρονη πορεία του και την ανάθεση διαφορετικών αρμοδιοτήτων στο πρόσωπο του εκάστοτε Επίτροπου, δύναται, πέρα από τον παραδοσιακό ελεγκτικό ρόλο των ενεργειών της διοίκησης, να ανταποκρίνεται και να παρεμβαίνει, είτε αυτεπάγγελτα είτε μετά την υποβολή σχετικού παραπόνου, σε θέματα που άπτονται της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της καταπολέμησης των διακρίσεων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα.
Το τριακονταετές αυτό ταξίδι, πρόσθεσε η Επίτροπος, κρίθηκε σκόπιμο όπως σηματοδοτηθεί με ένα επετειακό γραμματόσημο, μέσα από το οποίο θα σφραγιστεί το μήνυμα της της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να υπενθυμίζει σε όλους τους ανθρώπους ότι δεν είναι μόνοι στην διεκδίκηση των δικαίων αιτημάτων τους, χωρίς καμία διάκριση.
Στην προσπάθεια αυτή, στάθηκαν αρωγοί και υποστηριχτές τόσο ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος και το Υπουργείο του, όσο και το Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών, το οποίο και ανέλαβε εξ ολοκλήρου την ετοιμασία, τον σχεδιασμό και την έκδοση του γραμματοσήμου.
Στην διάσκεψη απηύθυνε επίσης χαιρετισμό ο Αν. Διευθυντής των Ταχυδρομικών Υπηρεσιών.Σημειώνεται ότι η ετοιμασία του επετειακού γραμματοσήμου εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των ενημερωτικών εκστρατειών, εκδηλώσεων και δράσεων που διοργανώνει το Γραφείο της Επιτρόπου ενόψει των τριαντάχρονών του, καθώς και της ενημερωτικής εκστρατείας αναφορικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα που βρίσκεται εν εξελίξει. Στο πλαίσιο της εν λόγω εκστρατείας, έχει επίσης ετοιμαστεί και δημοσιευτεί σχετικό φιλμάκι/σποτ, στο οποίο αποτυπώνεται το εύρος των αρμοδιοτήτων του Επιτρόπου όπως αυτές έχουν διευρυνθεί τα τελευταία τριάντα χρόνια.

Το εν λόγω φιλμάκι/σποτ προβάλλεται πλέον από τους τηλεοπτικούς σταθμούς και είναι επίσης αναρτημένο στην ιστοσελίδα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Γραφείου.