Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Back To Top

Επ. Διοίκησης: Σε εγρήγορση για μέτρα Πολιτείας ώστε να μην υπερβαίνουν το αναγκαίο για αντιμετώπιση Covid-19 (Πολίτης)


Επ. Διοίκησης: Σε εγρήγορση για μέτρα Πολιτείας ώστε να μην υπερβαίνουν το αναγκαίο για αντιμετώπιση Covid-19

Πολίτης
10 Δεκεμβρίου 2020

Σήμερα η επανάσταση μας έχει ειδικό βάρος και έγκειται στην προσωπική και συλλογική ευθύνη του καθενός μας απέναντι στους συνανθρώπους μας, αλλά συνάμα στην επαγρύπνηση μας απέναντι στα μέτρα της Πολιτείας ώστε αυτά να μην υπερβαίνουν το άκρως αναγκαίο για την αντιμετώπιση του «αόρατου εχθρού» της Covid-19, δηλώνει σε τοποθέτησή της η Επίτροπος Διοίκησης και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Στυλιανού Λοττίδη, η οποία με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δίνει στη δημοσιότητα ειδική έκδοση με τις παρεμβάσεις της σε σχέση με την πανδημία.

H κ. Λοττίδη παραθέτει στοιχεία για τα παράπονα που διερεύνησε σε σχέση με την νόσο στην Κύπρο. «Από τον Μάρτιο του 2020, λάβαμε 370 παράπονα που σχετίζονταν με τα μέτρα που λήφθηκαν για την αντιμετώπιση της Covid 19 εκ των οποίων η εξέταση έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 80% περίπου», αναφέρει.

Ενημερώνει επίσης ότι «με την έλευση της πανδημίας του ιού COVID-19 στην Κύπρο και των περιορισμών που τέθηκαν από την Πολιτεία για πρόληψη της εξάπλωσής της, το Γραφείο μας, ως προασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τέθηκε σε εγρήγορση, προκειμένου να παρέμβει και να βοηθήσει κάθε πιθανή παραβίαση τους».

Ειδική αναφορά κάνει σε ειδικό ιστοτόπο που έχει δημιουργηθεί στην ιστοσελίδα του Γραφείου της ο οποίος περιλαμβάνει συνδέσμους με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με την πανδημία COVID-19, καθώς και τις παρεμβάσεις σχετικά με το COVID-19 και γενικότερα τον αντίκτυπό του στα ανθρώπινα δικαιώματα