Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Back To Top

Δελτίο Τύπου αναφορικά με την επίσκεψη της Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας Αιτητών Πολιτικού Ασύλου στην Κοφίνου.


Σε συνέχεια των δράσεων του Γραφείου μας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, η Επίτροπος Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μαρία Στυλιανού-Λοττίδη και Λειτουργοί του Γραφείου της, επισκέφθηκαν σήμερα, 21 Ιουνίου 2019, το Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας Αιτητών Πολιτικού Ασύλου στην Κοφίνου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Διευθυντής του Κέντρου κ. Αντρέας Βαρνάβα ξενάγησε την Επίτροπο και τους Λειτουργούς του Γραφείου της στις εγκαταστάσεις του Κέντρου. Τους ενημέρωσε δε, τόσο για τις διορθωτικές ενέργειες και έργα που έχουν γίνει ή/και θα γίνουν για τη βελτίωση της καθημερινότητας των διαμένοντων στο Κέντρο όσο και για τα προβλήματα και τις προκλήσεις που εξακολουθούν να τίθενται καθημερινά ενώπιόν τους.


Τα προαναφερθέντα έχουν ήδη καταγραφεί από τους Λειτουργούς του Γραφείου μας και η Επίτροπος, αφού υπερθεμάτισε την εμφανή βελτίωση των εγκαταστάσεων και των συνθηκών διαβίωσης στο Κέντρο, εν συγκρίσει με τα προηγούμενα έτη, καθώς και την υπερκέραση των παθογενειών που είχαν παρατηρηθεί στο παρελθόν, διαβεβαίωσε τον κ. Βαρνάβα ότι, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της ως Εθνική Ανεξάρτητη Αρχή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Λειτουργοί του Γραφείου της θα είναι σε ανοικτή επικοινωνία μαζί του ουτως ώστε να γίνουν οι αναγκαίες ενέργειες και παραστάσεις προς όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση και άρση των επισημασμένων προβλημάτων, το συντομότερο.