Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Back To Top

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Αστυνομίας Κύπρου, τον Διοικητή και τον Υποδιοικητή Επιχειρήσεων της ΥΑΜ και εκπροσώπους από το Γραφείο του Βοηθού Αρχηγού και το Γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων & Καταπολέμησης Διακρίσεων.


H Επίτροπος Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κ. Μαρία Στυλιανού-Λοττίδη και Λειτουργοί του Γραφείου, είχαν συνάντηση με αντιπροσωπεία της Αστυνομία Κύπρου αποτελούμενη από τον Βοηθό Αρχηγό κ. Χριστόφορο Μαυρομμάτη, τον Διοικητή και τον Υποδιοικητή Επιχειρήσεων της ΥΑΜ και εκπροσώπους από το Γραφείο του Βοηθού Αρχηγού και το Γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων & Καταπολέμησης Διακρίσεων.

Κατά τη συνάντηση και στο πλαίσιο της αρμοδιότητας της Επιτρόπου ως Εθνικός Μηχανισμός Παρακολούθησης Αναγκαστικών Επιστροφών, έγινε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων σε θέματα που αφορούν τις αναγκαστικές επιστροφές άτυπων μεταναστών τις οποίες παρακολουθεί το Γραφείο. Η συζήτηση επικεντρώθηκε περισσότερο στις κοινές επιστροφές (joint operations) που η Αστυνομία πραγματοποιεί σε συνεργασία με τη Frontex, the European Border and Coast Guard Agency.