Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Back To Top

Εκδήλωση για τα 10 χρόνια από κύρωση Σύμβασης ΟΗΕ για Δικαιώματα ΑμεΑ (SigmaLive)


Εκδήλωση για τα 10 χρόνια από κύρωση Σύμβασης ΟΗΕ για Δικαιώματα ΑμεΑ

Sigmalive
28 Οκτωβρίου 2021

Η Επίτροπος Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Στυλιανού-Λοττίδη, υπό την αρμοδιότητά της ως Ανεξάρτητος Μηχανισμός Προώθησης, Προστασίας και Παρακολούθησης της Εφαρμογής της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία και ο Σύνδεσμος συγγενών και φίλων ατόμων με αυτισμό «Μαζί» πραγματοποίησαν εκδήλωση με θέμα «Δέκα χρόνια από την κύρωση της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες: Προκλήσεις και Συμμορφώσεις».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021 στο προαύλιο του Παλαιού Δημαρχείου του Δήμου Στροβόλου και εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς εκδηλώσεων, δράσεων και ενημερωτικών εκστρατειών που διοργανώνει το Γραφείο της Επιτρόπου επ’ ευκαιρίας της συμπλήρωσης τριάντα χρόνων από την εισαγωγή του θεσμού στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου, η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, η Υφυπουργός Πρόνοιας Αναστασία Ανθούση, Βουλευτές, η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Ειρήνη Λοϊζίδου, ο Δήμαρχος Στροβόλου Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, οργανώσεις των ατόμων με αναπηρία και εκπρόσωποι άλλων οργανωμένων συνόλων, καθώς και απλοί πολίτες.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης απηύθυναν χαιρετισμούς η Επίτροπος, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού,Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου και η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου «Μαζί» Στέλιος Ασπρόφτας.

Ακολούθησαν παρεμβάσεις αναφορικά με την πραγμάτωσή των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία από Λειτουργό του Γραφείου της Επιτρόπου και από τη Διευθύντρια του Τμήματος Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρία Χριστίνα Φλουρέντζου.

Στο δεύτερο μέλος της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να θέσουν υπόψη της Επιτρόπου και της κ. Φλουρέντζου, καθώς και του Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης Λούη Κυπριανού ζητήματα που τους απασχολούσαν και ερωτήματα που άπτονται των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και του ευρύτερου πλαισίου υλοποίησης των προνοιών της Σύμβασης από το Κράτος.