Δελτία Τύπου/Ανακοινώσεις - Eκλογή της Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ombudsmen της Μεσογείου (Association of Mediterranean Ombudsmen)


Eκλογή της Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ombudsmen της Μεσογείου (Association of Mediterranean Ombudsmen)
Την δέκατη επέτειο γιόρτασε ο Σύνδεσμος Ombudsmen της Μεσογείου (Association of Mediterranean Ombudsmen), στα πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στα Σκόπια, στις 30-31 Μαΐου και τη ανάδειξη μέσα από εκλογική διαδικασία του νέου διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου.

Αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης μεταξύ Ombudsmen που είναι μέλη και αντιπροσωπεύουν την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της Μεσογείου (Νότιας Ευρώπης, Βόρειας Αφρικής, Μέσης Ανατολής) ήταν εκλογή της Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μαρίας Στυλιανού - Λοττίδη ως μέλος του Governing Board μαζί με χώρες όπως η Γαλλία και το Ισραήλ.

Στην προεδρία του Board αναδείχθηκε ο Έλληνας Ombudsman ενώ την αντιπροεδρία κατέλαβε η Ισπανία.

Σημειώνεται ότι ο εν λόγω Σύνδεσμος δημιουργήθηκε για την προστασία και προώθηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μέσα σε πνεύμα αλληλεγγύης και καλής συνεργασίας μεταξύ χωρών που γειτνιάζουν μεταξύ τους.

Στόχος του είναι ο σεβασμός και η εμπέδωση των αρχών της Δημοκρατίας και της καλή διακυβέρνησης, του Νόμου και της κοινωνικής δικαιοσύνης .

Κύριος δε στόχος είναι ο σεβασμός και η προστασία όλων των θεμελιωδών δικαιωμάτων τόσο από τα κράτη όσο και μεταξύ των προσώπων.

Εκτός από τους Επιτρόπους και τους οργανισμούς διαμεσολάβησης στο Σύνδεσμο συμμετέχουν και διεθνής οργανισμοί οι οποίοι υποστηρίζουν τις ίδιες αρχές με το Σύνδεσμο αυτό όπως Council of Europe, International Ombudsman Institute, United Nations High Commissioner for Refugees, United Nations Office of the High Commissioner of Human Rights.
Κατεβάστε το αρχείο τύπου Acrobat AOM.pdf (Μέγεθος Αρχείου: 100,22Kb)