Διοργάνωση εκδηλώσεων - Θεατρική παράσταση "Σκοτεινός Άγγελος" υπό την αιγίδα της Αρχής Κατά των Διακρίσεων


Θεατρική παράσταση "Σκοτεινός Άγγελος" υπό την αιγίδα της Αρχής Κατά των Διακρίσεων
Η Επίτροπος Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Ελίζα Σαββίδου, υπό την ιδιότητα της ως Αρχή Κατά των Διακρίσεων έθεσε υπό την αιγίδα της τη θεατρική παράσταση του Θεάτρου Ένα "Σκοτεινός Άγγελος", η πρεμιέρα του οποίου πραγματοποιήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2015.

Σχόλια της Επιτρόπου Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την παράσταση:

"Το έργο πραγματεύεται με ένα ιδιαίτερα εσωτερικό τρόπο, το σοβαρό ζήτημα της ομοφοβίας, σε μια από τις πιο ακραίες της εκδηλώσεις. Η ομοφοβική βία ωστόσο, δεν μονοπωλεί την παράσταση, η οποία παράλληλα εστιάζει στις στάσεις των ανθρώπων που έμειναν πίσω και έχουν ανάγκη να αναλύσουν εξαντλητικά και να αναβιώσουν το τραγικό περιστατικό προκειμένου να το αποδεχτούν.

Ζούμε σε μια κοινωνία όπου οι διακρίσεις με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου είναι διαδεδομένες τόσο σε θεσμικό όσο και σε καθημερινό επίπεδο. Μεγάλος αριθμός λεσβιών, ομοφυλοφίλων, αμφιφυλόφιλων και τρανς ανθρώπων (ΛΟΑΤ) αδυνατούν να ζήσουν σύμφωνα με το σεξουαλικό τους προσανατολισμό ενώ πολλοί υφίστανται διακριτική ή ακόμα και βίαιη μεταχείριση όταν εκδηλώνουν το σεξουαλικό τους προσανατολισμό. Τα ΛΟΑΤ δικαιώματα είναι ανθρώπινα δικαιώματα και η διεκδίκησή τους συνδέεται με την αναγκαιότητα της εμπέδωσης της αρχής της μη-διάκρισης. Ο ρόλος της τέχνης εν γένει, και του θεάτρου ειδικότερα, στην ανατροπή ιδεοληπτικών στερεοτύπων και την καλλιέργεια ενός κλίματος αποδοχής είναι ουσιώδης, λόγω ακριβώς της άμεσης σχέσης που προκύπτει ανάμεσα στην καλλιτεχνική δημιουργία και το κοινό ως αποδέκτη."