Διοργάνωση εκδηλώσεων - Συνάντηση γονέων διαμενόντων στο Κέντρο Υποδοχής Αιτητών Ασύλου στην Κοφίνου με τις Διευθύνσεις των σχολείων της περιοχής


Συνάντηση γονέων διαμενόντων στο Κέντρο Υποδοχής Αιτητών Ασύλου στην Κοφίνου με τις Διευθύνσεις των σχολείων της περιοχής
Στις 8 Σεπτεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία της Αρχής κατά των Διακρίσεων, συνάντηση των γονέων διαμενόντων στο Κέντρο Υποδοχής Αιτητών Ασύλου στην Κοφίνου με τις Διευθύνσεις των σχολείων της περιοχής.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε εν όψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς και είχε στόχο την προσωπική γνωριμία των γονέων με τους φορείς των σχολείων, την ενθάρρυνση των γονέων για εγγραφή των παιδιών και τακτική παρακολούθηση των μαθημάτων, τη μετάδοση σε αυτούς του μηνύματος του καλωσορίσματος και της στήριξης των παιδιών στο χώρο της εκπαίδευσης και της διευκρίνησης πρακτικών ζητημάτων που αφορούν στην λειτουργία των σχολείων.

Τους γονείς χαιρέτησε και καλωσόρισε ο Υπεύθυνος για θέματα διακρίσεων, κ. Άριστος Τσιάρτας, τονίζοντας την κατανόηση για τον ξεριζωμό και τις τραυματικές εμπειρίες των ιδίων και των παιδιών τους. Ακολούθησαν αναλυτικές ενημερώσεις από τους εκπροσώπους των σχολείων.