Διοργάνωση εκδηλώσεων - Εθνική Διάσκεψη με θέμα "Ενσωμάτωση της Διάστασης της Μη-Διάκρισης και Διαχείριση της Διαφορετικότητας: Από τη Θεωρία στην Πράξη" στα πλαίσια του Προγράμματος "Action Against Discrimination: Capacity Building and Awareness Raising Campaign"


Εθνική Διάσκεψη με θέμα "Ενσωμάτωση της Διάστασης της Μη-Διάκρισης και Διαχείριση της Διαφορετικότητας: Από τη Θεωρία στην Πράξη" στα πλαίσια του Προγράμματος "Action Against Discrimination: Capacity Building and Awareness Raising Campaign"
Η Αρχή Κατά των Διακρίσεων ανταποκρίθηκε σε πρόσκληση του Ινστιτούτου Εργασίας Κύπρου (ΙΝΕΚ-ΠΕΟ) για συνεργασία για τη διενέργεια δράσεων για καταπολέμηση των διακρίσεων, στα πλαίσια του χρηματοδοτικού προγράμματος PROGRESS της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Συνεργάτες στη δράση ήταν, επίσης, η Κυπριακή Ακαδημία Δημόσιας Διοικήσης (ΚΑΔΔ) και η Κίνηση για Ισότητα Στήριξη Αντιρατσισμό (ΚΙΣΑ).

Ο τίτλος του Προγράμματος των δράσεων είναι "Action Against Discrimination: Capacity Building and Awareness Raising Campaign".

Ανάμεσα στις δράσεις περιλήφθηκε η διοργάνωση Εθνικής Διάσκεψης με τίτλο "Ενσωμάτωση της Διάστασης της Μη-Διάκρισης και Διαχείριση της Διαφορετικότητας: Από τη Θεωρία στην Πράξη", η οποία πραγματοποιήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2015, στη Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία.

Η Διάσκεψη εξέτασε διεξοδικά την ενσωμάτωση της διάστασης της μη-διάκρισης και τη διαχείριση της διαφορετικότητας παραθέτοντας τα οφέλη της πρακτικής στις πολιτικές και δράσεις των δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών. Σκοπός της Διάσκεψης ήταν να επιδράσει θετικά στην εκπόνηση και υλοποίηση σχεδιών για τη διαχείριση της διαφορετικότητας από τους οργανισμούς και να ενθαρρύνει τους συνέδρους να σκέφτονται για τις ευκαιρίες που μπορεί αυτή να προσφέρει.

Στη Διάσκεψη απηύθυνε χαιρετισμό η Επίτροπος Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Ελίζα Σαββίδου και εισηγητική ομιλία ο Προϊστάμενος της Αρχής Κατά των Διακρίσεων και Πρώτος Λειτουργός του Γραφείου, κ. Άριστος Τσιάρτας.

Εθνική Διάσκεψη με θέμα Εθνική Διάσκεψη με θέμα

Κατεβάστε το αρχείο τύπου WordΧαιρετισμός Επιτρόπου 12.2.2015.doc
Κατεβάστε το αρχείο τύπου AcrobatΑνακοίνωση Εθνικής Διάσκεψης για την Ενσωμάτωση 12.2.2015 EL.pdf
Κατεβάστε το αρχείο τύπου AcrobatΑνακοίνωση Εθνικής Διάσκεψης για την Ενσωμάτωση 12.2.2015 EN.pdf