Διοργάνωση εκδηλώσεων - Διεθνές Εργαστήριο με θέμα «Μετανάστες και Δικαίωμα στην Ίση Μεταχείριση»


Διεθνές Εργαστήριο με θέμα «Μετανάστες και Δικαίωμα στην Ίση Μεταχείριση»
Η Αρχή Κατά των Διακρίσεων συνδιοργάνωσε με άλλους φορείς εργαστήριο με θέμα «Μετανάστες και Δικαίωμα στην Ίση Μεταχείριση», στις 21 Νοεμβρίου 2012, στη Λευκωσία.

Στην εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν και διακεκριμένοι ομιλητές από την Κύπρο και το εξωτερικό, παρουσιάστηκε το θεσμικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα ισότητας και προστασίας θεμελιωδών δικαιωμάτων έναντι των μεταναστών, και ανταλλάχθηκαν ιδέες και απόψεις μεταξύ φορέων, στο ευρωπαϊκό και στο εθνικό επίπεδο, σε σχέση με την αναγνώριση και την κατοχύρωση του δικαιώματος στην ίση μεταχείριση των υπηκόων τρίτων χωρών που ζουν στην Κύπρο.

Ανάμεσα στους εισηγητές/ομιλητές στην εκδήλωση ήταν και ο Υπεύθυνος για θέματα διακρίσεων κ. Άριστος Τσιάρτας ενώ η Επίτροπος Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απηύθυνε χαιρετισμό.

Εκτός από την Αρχή κατά των Διακρίσεων, συνδιοργανωτές του Εργαστηρίου ήταν: η Πλατφόρμα για τη Διεθνή Συνεργασία σε θέματα Άτυπων Μεταναστών (PICUM), η Κίνηση για Ισότητα, Στήριξη, Αντιρατσισμό (KISA), ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος για την Προάσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (AEDH), το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Κατά του Ρατσισμού (ENAR), η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, και το
Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο.


Κατεβάστε το αρχείο τύπου AcrobatΧαιρετισμός στο Εργαστήριο -Μετανάστες και Δικαίωμα στην Ίση Μεταχείριση 21.11.2012.pdf