Συμμετοχή σε εκδηλώσεις - Προσφώνηση από Λειτουργό της Αρχής Κατά των Διακρίσεων εκδήλωσης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος


Προσφώνηση από Λειτουργό της Αρχής Κατά των Διακρίσεων εκδήλωσης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Η Λειτουργός της Αρχής Κατά των Διακρίσεων, κ. Νάσια Διονυσίου, προσφώνησε περιβαλλοντική εκδήλωση που διοργάνωσε η Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΑΚΤΗ - Κέντρο Μελετών και Έρευνας, σε συνεργασία με το ΙΗ Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αντωνίου στη Λεμεσό, με θέμα την εξοικονόμηση του νερού.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου, στις 3 Ιουνίου 2014, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου). Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν οι νικητές σχολικού διαγωνισμού ζωγραφικής, πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές δράσεις και παιγνίδια για το νερό και δόθηκαν στα παιδιά παραμύθια με θέμα το περιβάλλον και την μετανάστευση. Η Λειτουργός της Αρχής Κατά των Διακρίσεων μίλησε στους μαθητές για τη διαφορετικότητα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου με τίτλο “INTERACT: Κοινωνική ένταξη μέσα από περιβαλλοντικές δράσεις”, που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2013 και ολοκληρώθηκε το Μάρτιο του 2015, με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (μέσω του Προγράμματος ‘Europe for Citizens’). Στόχος του έργου ήταν η ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών και παράλληλα ηυποστήριξη του διαπολιτισμικού διαλόγου και της ανεκτικότητας μεταξύ ντόπιων και μεταναστών, εστιάζοντας στη συμμετοχή των γυναικών και των νέων.