Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Back To Top

Συμμετοχή αντιπροσωπείας του Γραφείου στο Closing Conference of the Forced-Return Monitoring II (FREM II) projectΟ Ανώτερος Λειτουργός του Γραφείου Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κ. Κώστας Ιωάννου και ο Λειτουργός του Γραφείου κ. Νικόλας Κάιζερ, εκπροσώπησαν το Γραφείο στο Closing Conference of the Forced-Return Monitoring II (FREM II) project.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 23 Οκτωβρίου 2018 στην πόλη της Νυρεμβέργης στη Γερμανία και διοργανωτές του ήταν η FRONTEX (European Border Patrol and Coastguard Agency), το ICMPD (International Center for Migration Policy Development) και το FRA (Fundamental Rights Agency).

Κατά την εκεί παρουσία τους οι εκπρόσωποι του Γραφείου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με συναδέλφους από άλλα κράτη μέλη που μετέχουν στο πρόγραμμα και να ενημερωθούν για τους τρόπους, τις διαδικασίες και τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται στις επιχειρήσεις της FRONTEX στα πλαίσια των αναγκαστικών επιστροφών των άτυπων μεταναστών από την επικράτεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.