Συμμετοχή σε εκδηλώσεις - Ομιλία Λειτουργού της Αρχής Κατά των Διακρίσεων σε Συνέδριο με θέμα "Ανοχή, Πλουραλισμός και Κοινωνική Συνοχή: Ανταποκρινόμενοι στις Προκλήσεις του 21ου αιώνα"


Ομιλία Λειτουργού της Αρχής Κατά των Διακρίσεων σε Συνέδριο με θέμα "Ανοχή, Πλουραλισμός και Κοινωνική Συνοχή: Ανταποκρινόμενοι στις Προκλήσεις του 21ου αιώνα"
Η Λειτουργός της Αρχής Κατά των Διακρίσεων, κ. Ζηναϊδα Ονουφρίου, μίλησε σε Συνέδριο με θέμα "Ανοχή, Πλουραλισμός και Κοινωνική Συνοχή: Ανταποκρινόμενοι στις Προκλήσεις του 21ου αιώνα", το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2012 στο χώρο του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Το Συνέδριο διοργανώθηκε από το Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου (MIGS) στα πλαίσια του διακρατικού έργου ACCEPT PLURALISM το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στο Συνέδριο παρουσιάστηκαν τα κύρια συμπεράσματα της έρευνας, η οποία διεξήχθη σε όλη την Ευρώπη σε σχέση με την (μη)ανοχή στη διαφορετικότητα και στην πολιτική συμμετοχή των μεταναστών και εθνοτικών μειονοτήτων στα κοινά. Το Συνέδριο είχε επίσης ως στόχο την ενθάρρυνση διαλόγου σχετικά με την έλλειψη προβολής της διάστασης του φύλου στον καθημερινό λόγο και τις πολιτικές που προωθούν την ανοχή, τον πλουραλισμό και την πολυπολιτισμικότητα στην Ευρώπη, καθώς και στην παροχή πληροφοριών και γνώσεων σε σχέση με τη σημασία της διάστασης του φύλου ως αναλυτικό εργαλείο και στη διαμόρφωση πολιτικών.


Κατεβάστε το αρχείο τύπου AcrobatΟμιλία σε συνέδριο για την ανοχή, τον πλουραλισμό και την κοινωνική συνοχή 27.9.12.pdf